10 Vinter tips for elektriske biler

10 Vinter tips for elektriske biler

10 Vinter tips for Elektriske biler.

1. Prøv alltid å lade batteriet til 100% når du lader hjemme på AC-lading. Når man hurtiglader, er det anbefalt å lade batteriet til 80%.

2. Hvis det er mulig, lad batteriet hver natt for å sørge for at bilen er fulladet når du starter kjøreturen i kaldt vær på morgenen.

3. Et batteri med lite strøm og lav batteri temperatur har en negativ effekt på gjenværende rekkevidde. Parker bilen så ofte som mulig i en garasje. Dette kan ha en positiv effekt på batteri temperaturen.

4. Når bilen er varm i kupeen, skru ned varmen til en mer komfortabel innstilling, eller skru av varmen for å maksimere rekkevidden.

5. Ikke kjør for aggressivt, prøv heller å holde en mer konstant fart. Dette vil hjelpe deg med å få ned det gjennomsnittlige strømforbruket og rekkevidden vil øke.

6. Aktiver det høyeste nivået av regenerering for å maksimere rekkevidden. Under ekstra glatte forhold er det anbefalt å sette regenereringen på et lavere nivå.

7. Bruk så mange muligheter som du kan til å varme batteriet. Eksempelvis hurtiglading. Temperaturen på batteriet vil øke ved normal kjøring og ved hjemmelading. Ved lav batteri prosent kombinert med lave utetemperaturer og kaldt batteri, kan du oppleve mindre motorkraft enn vanlig. Dette vil justere seg når batteriet når normale driftstemperaturer.

8. Når batteriet er kaldt får man ofte lavere effekt på hurtiglading og ladeøkten tar lengre tid. For å få best mulig effekt av hurtiglading i kulden, prøv hurtiglading etter en lengre kjøretur i stedet for i starten av kjøreturen.

9. De fleste EL-Biler har ECO-mode tilgjengelig, hvis ekstra rekkevidde er ønsket. Vær obs på at ECO-mode overstyrer klima-anlegget noe som kan medføre mindre varme i bilen når det er kaldt ute.

10.Påvinteren kan temperaturene variere fra plussgrader til minusgrader. Dette gjør at fukt og konsens kan medføre at dører, vinduer og ladeluka kan fryse fast. Et tips kan være å sette inn alle gummilister med silikonspray eller silikonstift, dette motvirker kondens og hindrer at utsatte deler av bilen fryser fast.

 

God Tur hilsen oss hos Moss To-Takt AS.

No items found.
No items found.

Kontakt oss

Andre nyheter

Helt nye KONA Electric. Velkommen til lanseringshelg 21.09-23.09

Nå er det kun 24 timer igjen

Forhåndssalget av den eksklusive IONIQ 6 First Edition starter 09. november kl 10.00.

Vi søker ny servicerådgiver